Telefoni.

Vai kads vel lieto vecos podzinieku telefonus? Vai es vienigais?

AivarsN  1   Ja izmanto datoru, tad podziņnieks būtu daudz piemērotāks, jo ērtāk ieliekams kabatā un daudz grūtāk sasitams. Taču man, ekonomisku apsvērumu dēļ, tālrunis pilda arī visus datora pienākumus, cik nu man tas vispār nepieciešams un reizēm arī kā līmeņrādis, ar kuru var precīzi iestatīt vajadzīgo leņķi. Protams arī kā mūzikas atskaņotājs, ērti savienojams ar citām ierīcēm, ne tikai mājās, bet arī ārpus, ar portatīvo akustisko sistēmu. Tātad vismaz četras ierīces vienā. Youtubes un pa retam online TV, skatos televizorā.

jozolsen    4 Njā..VEFam arī bija klausule telefons ar podziņām.

dabasmiilis      Nav vainas podziņām, ik pēc divām nedēļām tikai nākas uzlādēt, knapi pamanāms, savā nodabā dzīvojās. Vairāk kā modinātāju izmantoju.

MrAction    2 Daudzi sheit piedzivoja tos laikus, kad televizori bija melnbalti. Kursh vareja iedomaties, ka nakotne televizoru vares turet rokaas? Es runaju par tiem viedtalrunjiem, kam ir liels ekrans.

DanaL  1 7 21:35
"...Diezgan daudz aparātu man ir bijis, neviens telefons nav gadījies..."

Aparātu, starp citu, arī nav, ir " ierīce".

Ja kasamies, tad ne pajokam 🙂.

Jason    2 Lietoju Nokia "banānu". Un tas ir to vērts kaut vai tāpēc vien, lai redzētu skārienjutīgo telefonu īpašnieku sejasizteiksmes, kad es izvelku savējo! :D

Salss    2 bet tu varētu multenes skatīties telefonā...

siikaa16  4 4 21:35
"Telefons" un "tālrunis" ir absolūtie sinonīmi. Nevajadzēja latviešu valodas stundā urbināt degunu. Nebūtu šeit jābļaustās.

nemeloju      Kāpēc ķeļefonistiem tā riebjas latviešu valoda...?

Dardedze  2 2 Sveiciens Vīriešu dienā, "Nemeloju"!

Tessa  1 6 cik daudz latviešu valoda ir svešvardi? tikpat daudz, cik citas valodas. Ja runatu, izmantojot tikai latviešu vardus, nekur talu netiktu un viss sastavetu no majsedem un caurumplešiem. tapat ka talrunis.
un tas attiecas uz jebkuru valodu.
nomainam vardu "opera" uz citu. Latvisko.

nemeloju      DanaL, nomazgājies, nevajadzēs kasīties.

Tessa  2 5 mes jau sapratam, ka tev ir pirmsperestrojkas fetišs.

Bazhix  2 3 Patik vis ka bija tajos 80 gados.
------------
Var jau dirst, bet mēru vajadzētu zināt :)
Tu šobrīd izmanto tik daudz tehnoloģijas un iespējas, ka 80. gadi ir kā alu laikmets un gandrīz nekas no tā laika nevarētu patikt. Tu filmas (???) skaties uz datora (?? viss, kā bija tajos 80.gados???? :D) internetā(???) vai pa tiešo televizorā (plakanā ekrāna, nevis ar izliekto kineskopu, kurā ir pieejams internets), nevis dīdies dīvānā, lai nenogulētu Rīgas Viļņos atzīmēto laiku.
Un šādu piemēru ir bezgalīgi daudz - auto, sabiedriskais transports, ēdnīcas!!!, tas pats telefons, sitais ūdens, darbarīki utt utjpr.

mikse  1   Podzinieku telefoni lai paliek extremālām situācijām.

Vaukskis    1 Neesi unikāls! Arī es ikdienā lietoju un esmu lietojis tikai "podziņu" telefonus. Pašreizējais gan ir jau otrā "Nokia", kas bijusi, ar krāsaino ekrānu un tas ražots pirms 16 gadiem. Pagaidām jaunāko Apple viedtālruņa modeli ar vislielāko ekrānu un simtiem gigabaitu atmiņas neesmu sev atļāvies, kaut gan sapņoju par šādu kulta ierīci.

nemeloju, tālruni un telefonu tautas valodā uztver un lieto kā sinonīmus, tā kā tie nav tikai grūtgalvīši, kas tā dara.

siikaa16, patlaban latviešu valodā telesakaru terminoloģijā abu vārdu nozīmes tiek šķirtas: ar "telefonu" apzīmē ierīču un līniju sistēmu, kas skaņu svārstības pārvērš elektromagnētiskajās svārstībās un otrādi, ar "tālruni"- telefona aparātu un parasti arī telefona abonementa numuru.

Dardedze, līdz 19. novembrim vēl tālu! Kaut ko esi sajaukusi!

filmasmultenes, ja katru dienu lasi avīzes, tad kā pie tām tiec- aizņemies (paņem vēlākai to sadedzināšanai) no kaimiņa, regulāri ej uz bibliotēku, tiec pie laikrakstiem darbavietā vai esi pasūtinājis? Tik dīvaini, ka Tu, kas tos laikus- 20. gadsimta 80. gadus nevari atcerēties, jo tolaik biji pārāk mazs- vēlies un, galvenais, atļaujies ikdienā dzīvot itin kā vēsturē, pats nebūdams muzeja vai kaut kāda cita attiecīga uzstādījuma organizācijas darbinieks vai šefs, kam tas piederētos "pie lietas"!

elsa  1 5 Podziņtelefons ir manai mammai, kurai ir 75 un nekādi gadžeti nav nepieciešami.
Patik vis ka bija tajos 80 gados (c)
Tu paskaļu slauki ar saburzītu avīzi ,ko cītīgi esi lasījis?

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu